You are not connected. Please login or register

evo hmm neki nastavak sumraka- verzija od leah, možda nalikuje na dnevnik nezz

Go down  Message [Page 1 of 1]

leah

avatar
1.- POGLAVLJE

Bila je već večer, išla sam sa Jacobom i Sethom u provjeru. Tad se je dogodilo nešto neobično. Jacob i ja ostali smo sami, i dugo smo pričali, uz rijeku. Otkrio mi je svoje osječaje prema Renesmee al nije ni trebao kad sam sve već znala pošto mu mogu čuti misli, tad me je oblio čudan osjećaj, ljubomora. Dugo vremena nakon tog razmišljala sam. Da li sam počela osjećati nešto prema Jacobu. Zašto me smeta to s Renesmee. Idem spavati, Seth me cijelo vrijeme ispituje što smo Jacob i ja pričali, dosadan je.
Uhh, danas je jako sunčani dan, jućer sam sanjala Jacoba i sebe, da smo skupa, ne znam što mi je. On mi se ne smije sviđati, iz 3. Razloga. 1 Najbolji mi je frend, 2. Vođa čopora je i 3. Voli malu bebu, Renesmee, otisnuo se je na nju.

2.- POGLAVLJE

Nemogu ovo više izdržat, Jacob stalno misli na Renesmee, danas sam plakala. Zašto se je meni ovo počelo događati, neznam kako se ponašati. Već jako dugo nisam bila u čoporu. Svi se čude tome, misle da je nešto sa Samom. Bila sam kod Colenovih. Rekla sam Esme o svojim osječajima, mislila sam da me neće razumjeti, naravno prevarila sam se. Ja sam taman došla a Bella i Edward su morali ići. Mislim da me Bella još uvijek ne smatra frendicom. Tamo je bio i Jacob, naravno pored Renesmee, jedva je i skužio da sam došla, a onda me je pozvao da gledamo TV. Hmm, bila je neka romantična komedija, a ja sam bila pored svoje voljene osobe, samo njegovi osječaji nisu bili isti. Uff, sklapaju mi se oći, idem leći. Pada kiša, kako je vrjeme u Forksu samo promjenjivo. Bila sam u šumi. Jacob mi je odjednom prišao, „ Kako se usuđuješ“ reko je hladno. Zbunjeno sam ga pogledala. Natavio je: „ Znaš da volim Renesmee, ona je moj život, sve, zašto me voliš?“ krenula sam odgovoriti no on je nastavio. „ Leah, ja te doživljavam samo kao frendicu., A sada kad sam sazno najbolje je da nestaneš iz mog života. Nemožemo više biti frendovi, osječaji nam nisu isti. I nikad mi nisi značila nešto previše, a sada te mrzim. Samo mi se makni iz života“. Počele su mi suze nadzirati na oći, izgovorila sam samo: „ Jacob, ako ti to želiš, uredu.“ On je samo kimnuo glavom i hladno se je nasmijo, te nestao u daljinu. Tada su zazvonila ulazna vrata, a ja sam se trgla, ovo je bio samo san. Idem otvoriti vrata.

3.- POGLAVLJE

Brzo sam doskakutala do vrata. Bio je Seth, moj brat. Hmm, vrlo zaboravna osoba. „ Eii, Leah, išo sam se istrčati i zaboravio sam ključeve. Što je tebi?“ Tad sam skužila da mi suza klizi niz lice, naravno to je radi onog sna. Nisam željela da Seth zna za to s Jakom. Zato sam slagala: „ Ništa, boli me glava“. Seth se je samo nasmijo i u šali reko: „ Opet te je Jacob naživciro po običaju, opet je davio sa ljubavi prema Nessi“?
Na spomen njegova imena sam se trgnula i samo tiho promrmljala: „ Aha, naporan je“, te nabacila neki jadan osmjeh na svoje lice. Seth je otišo vidjevši da danas mi nije do priče. Pitam se što me taj san toliko muči. Ponavljala sam si u glavi, Leah to je samo san, samo san. A onda se je javila ona strana mene koja uvijek je jako realna, to je san ali možda bi Jacob tako reagiro da sazna, i nebi mu bilo baš drago. Leah , izbi si taj san iz glave. Ajme kako je vani kišno, idem malo u lov, hmm, što da obučem, ma što se robe tiće mogla bih i majcu kratkih rukava a ne bi mi bilo zima, kad nas grije temperatura 42, heh. Ispred naše kuće bila je velika rijeka, otišla sam pored nje kako bih razmislila o svemu. Gledala sam svoj odraz, a iznenada sam ugledala još jedan. To je bila Emili, moja sestrična, neznam da li znate da sam se zaručila s njezinim sadašnjim dečkom Semom i jako smo se voljeli, i jednog dana na samo vjenčanje dovela sam Emili i Sam se je utisnuo na nju. Ali da ja nastavim, Emilli mi je prišla i upitala: „ Leah, jel ta tvoja tuga ima veze sa Samom“? Točno sam znala da će to upitati, ljuto sam odgovorila: „ Ne, ali znaš u mislila sam da ćeš to pitati, nema, ja više ne patim za njim, razlog je neko drugi“. „ Znam ko“ odgovorila je i nastavila, „ rječ je o Jacobu, zar ne, Leah što se događa sa vas dvoje?“ Sve sam joj ispričala a ona je samo rekla možda i on osječa isto, ja sam dodala nevjerojatno i otišla.

4.- POGLAVLJE

Mračno je, opet sam u šumi, ovog puta mi se približavaju Jacob i Sam. Sam moglo bi se reči ljut, a Jacob, neki nepoznat, pun mržnje. Sam je započeo: „ Leah, ovo što ti radiš nije uredu“ reko je s namrgođenim licem. Jacob je samo pogledo u pod. „ Sam, o ćemu pričaš?“ upitala sam uz blagi smješak.
„ Leah, ti voliš Jacoba, ali ovo nema veze samnom došo sam samo da bi pomogo Jacobu“. Jedva sam promucala : „ Jake, reci što je“? On je dodo: „ Leah, bili smo frendovi, ali sad je Renesmee odrasla i moram ti reći da smo skupa.“ Ja sam počela plakati, odjednom se je stvorila divna plavokosa hmm, da li bi trebala reći djevojka ili polu vampirica. Njena ljepota je bila razlog tome što je vampir. Točno mi je bilo jasno zašto Jacob voli nju a ne mene, zagrlili su se i romantično poljubili. A mene je obuzela tolika bol da sam počela vrištat. Pored mene se je stvorila Rebecca, moja mama. Na brzinu sam se trgnula i shvatila da je to još jedna noćna mora. „ Leah, što ti je, noćna mora, zmije i to?“ Srce mi je ubrzano lupalo, i samo sam dodala, ne. Rebecca se je začudila: „ Pa što je gore od toga“, a ja sam samo slegnula ramenima i preokrenula se na drugu stranu u nadi da se noćna mora neće vratit. I doista nije. Dalje sam sanjala samo mrak, tjs ništa. Jutro je brzo došlo. Danas smo imali sastanak čopora, Seth, Jacob i ja. Jacob je došao potišten kao i ja, ali njegov razlog ne znam, a Seth nas je nasmijavao. Jacob je samo reko: „ Da li ko od vas želi otiči iz čopora“. Seth se je nasmijao: „ Radi tog mi imamo sastanak, ja ne, vjerojatno ne ni Leah?“ U trenutku spomena mog imena Jacob me je pogledo sa velikom nervozom: „ Pa, Leah, želiš li otići“. Upito je sa zabrinutim izrazom. U tom trenu prošlo mi je glavom, ovo je mogućnost da odeš, da zaboraviš Jacoba, ali sam se predomislila. Nabacila sam osmjeh i rekla: „ Naravno da ne, idemo igrati igrice“, kako bih skrenula sa teme. Igrali smo ih veoma dugo, bilo je zanimljivo ali moje misli nisu bile tamo. Razmišljala sam što bih bilo da se Jake nije otisnuo na Renesmee.
5.- POGLAVLJE

Danas idem do Esme po savjet. Evo u kući Cullenovih sam. Svi su okupljeni. Tu je Charles, Esme, Alice, Emmet, Bella, Edward, Jasper, Rosaill te mala Renesmee. Uskoro kad smo Esme i ja išli u kuhinju pridružile su nam se Alice te Heidi koja je također bila ovdje. Ispričala sam im o svojim osjećajima i da želim otići iz čopora. Hmm, nijedna se s tim nije složila. Objašnjavala sam im kako je tako najbolje. Eh, onda su počele pričati o Volturima, da su opasni. „ Pa, pazit ću se.“ Na to je Alice dodala: „ Leah, a kako će se osjećati Jake.“ Slegnula sam ramenima. Kasnije smo pričale o tome kako bih mogle u shopping. Onda se je stvorio Jacob. A ja sam nabrzinu otišla. Sad sjedim za računalom i pričam s Alice. Obavijestila je Jacoba da napuštam možda čopor. On je pitao razlog te nakraju zaključio da mi on smeta, no Alice je bila pametna pa je rekla ne, baš suprotno. O ne, ćujem zvono na vratima, to je sto posto Jacob, kao što sam rekla, i djeluje poprilično zbunjen. „ Bok, Leah. Zašto napuštaš čopor“. „ Jacob nije bitno, samo me pusti“, rekla sam te počela plakati i izjurila sam van. Hmm, što bih ja da nema Alice, upravo mu je objasnila da ga volim na drukčiji način osim prijateljski. Sutra opet dolazi, ovaj put moram biti sabarata.
Sad idem leći, pošto je već ponoć. Mrak. Ljepa livada, prilazi Jacob, sav radostan, Leah želiš li biti samnom, upita. „Naravno“. Tiho sam rekla i poljubili smo se. Trenutak poslije evo Renesmee, „ heh, Jacob, vidim da ti ide plan“. „ Kakav glupi plan“, tiho sam upitala. „ Leah, zar si tako naivna, misliš da bi Jake ikad htio biti s tobom. Ne, to je bio plan. Tako da bi ti slomio srce, da ga ostaviš više na miru.“ Sretno je izjavila. „ Ja- Jacob, zašto, zar me toliko mrziš“. On je samo kimnuo u znak potvrde i otišao. Opet sam počela vrištati, „ Jacob, ne, ne, nisi to uredio, reci da ne“. Trrr, zazvonila je budilica. A nakon toga i telefon. „ Ej, Leah, jesi budna, ja bi sad malo navratio da popričamo, ako može??. Bio je to Jake. „ Uredu, ti dođi, vidimo se, bok.“ O ne, što da kažem, hmm, nemogu sad razmišljati, reči ću što mi prvo padne na pamet. „ Bok, Leah.“ Reko je. „ Ohh, Jacob, slušam što si me trebao. „ O.k, da li ti mene voliš?“. Ajme što da kažem, najbolje istinu. „ D-da, volim te.“ Uspijela sam promucati. Jake je taman nešto želio reči i u tom trenutku uleti Seth. „ Oh, Leah, Jake, jesam vas možda prekinuo u nečemu. Jacob je reko ne, i nabrzinu otišo. Idem malo na računalo. Oh, Alice je isto na email-u. Pa, da vidimo što ima novo. Došao mi je razgovor trenutni od Alice i Jakea. Hh, evo.
Alice: Pa, Jacob. Kako je bilo?
Jacob: Rekla je da me voli .
Alice: oh, a što si ti na to rekao.
Jacob: Ništa, uletio je Seth, kako zanimljivo da on uvijek nešto upropasti. Volio bih da sam joj mogao odgovoriti isto.
Alice: Hmm, zanimljivo
Jacob: Da sam barem uspio, možda bih ostala u čoporu.
To je to od njihova razgovora. On mene voli???? Ne, to je nemoguče. „ Alice, slobodno mu reci da odlazim iz čopora na mjesec dana ili dva. I što je reko??“
Alice: Hmm, što je reko. Evo reakcije. „ Ne, nesmije, zar joj moja ljubav nije dovoljna, trebao sam znati.“
„ Hvala Alice, neznam što ću.

6.- POGLAVLJE
U jako sam teškoj situaciji, moja odluka je u svakom slučaju da odlazim na neko vrijeme. Hm, problem je što sam ćula vijest da Renesmee također odlazi u New Yourk. Ko zna kako će Jake reagirati. Noćas nisam sanjala noćne more, hvala Bogu. Pričala sam danas sa Bellom. Sad me je počela doživljavati kao frendicu. Rekla je da će pitati Edwarda što Jacob misli o svemu. Hmm, evo došla mi je poruka, pa da vidim.
Oh, znala sam. Jacob je reko da me voli samo iz sažaljenja i kako bih ostala. Nažalost. Smatra me samo frendicom, znači lagao je. Osjećam se jadno, povrijeđeno, u Parizu sam. Obavijestila sam i druge. O, ne, dolaze Volturi. Što će sada biti. Odlučili su doći jer je Heidi otišla od njih. Bit će borba. Sutra. Nažalost ja sam već u Parizu. Preljepi grad. Obišla sam već neke djelove. Cjeli dan sam bila vani. O, ne. Jake je krenuo zamnom. Što da sad napravim. Ma, neće me pronaći. U tom trenutku se je ćulo kucanje na vratima apartmana. „ Tko je?“ začuđeno sam pitala i pogledala kroz otvor. Hm, mogla sam si misliti da je to on. Jacob. Moram se normalno ponašati. Ko zna da li Jake ima pojma da sam otišla jer me je ono povrijedilo.
„ Ej, Leah. Došao sam ti reči da se vraćaš u Forks, inače……..“ zašutio je.
„Inače što, lago si mi, da me voliš, samo iz sažaljenja. Mogo si mi odmah reči.“ Jedva sam to uspjela izgovoriti. Jacob je otvorio usta, i začudio se je.
„ Molim??, Nije mi jasno, jesi ti tolko . Neznam što ti je. Ko god ti je to reko nije istina. Volim te, i želim da budemo skupa.“, nježno je reko.
OK. Ovo je samo ljepi san i probudit ću se i sve će propasti. U nevjerici sam se uštipnula. To nije san.
„ Jake, ali što će biti s Renesmee?“
Nasmijao se je: „Leah, ja…., nisam se na nju otisnuo.“ Lice mi je očito bilo puno nevjerice. Pa je nastavio: „ Ovako, danas sam to shvatio. Bio sam kod Sama“. Ja sam se na njegovo ime, naježila. A Jake je nastavio samo puno nježnije. „ I Sam je reko da možeš samo biti otisnut na onog bez kog nemožeš provesti dan, na onog za kog bi mogao umrjeti. Tad sam shvatio da to nije Renesmee, nju volim ko sestru, a tebe na drukčiji način. Kao osobu uz koju želim provesti život.“ Po tome što je reko i ja sam se otisnula na njega. Počeli su mi leptiriči plesati u trbuhu. Jedva sam disala, ali iz sreće. „ Pa… Leah ?? Jesi dobro?“ zabrinuto je upitao. „ O, da. Samo sam, sretna. Da, to je prava riječ.“ Nasmijala sam se. „ Ok, pa Leah, želiš li biti samnom“?
„ DA, odgovorila sam. Tad smo se poljubili. Bilo je čarobno. Tad sam shvatila da je on onaj pravi. „ Pa, idemo li nazat u Forks, pomoći im boriti se protiv Volura.“upitala sam. „ Da,“ reko je. Sad smo u avionu.

7.- POGLAVLJE

Sad sam ih sve obavIjestila da se vraćamo. Ali borba s Volturima je već počela. Nije dobro, što ako sad nakon svega, teško mi je to bilo i pomisliti, ali što ako sada izgubim osobu koju volim najviše, Jacoba. Ja, bojim se da ću i ja sebi okončati život. Evo došli smo u Forks. Opet je kišno, po običaju. Jao, baš se svašta dogodilo, ovih dana. Tu smo, na livadi gdje se odvija borba. Hmm, tu su Aro, Alec, Jane, i Heidi al ona je na našoj strani. Neeee, Jacob se bori s Arom, to nije dobro, on je vampir i jači je od Jacoba. Hmm, svi se bore, ja, ne znam što da radim, Alice je rekla da je najbolje da budem sa strane, zna kako mi je teško radi Jacoba. Ma, neće se njemu ništa dogoditi. Tu je i Emilli, sad pričam s njom. „ Pa… Leah, čujem da ste ti i Jake skupa.“ Nasmijala se je. „ Aha, odgovorila sam puna sreće. „ Ja i Sam se udajemo za 2 tjedna, i trudna sam“. Mislila sam da se šali, ali očito ne. U trenutku kad sam je htjela pitati da li mogu biti kuma, čula sam jaki uzvik. Okrenula sam se. Jacob je ležao na podu, ranjen. Počela sam se derati. Plakati, mislila sam da je mrtav. Krenula sam prema njemu, tad me je zaustavio jedan iz garde Voltura. „ Ona ide s nama“ reko je Aro. Ja sam se opirala, a Jacob je bio ranjen i nije znao da sam otišla.
Vikala sam iz sveg glasa, u njihovom smo domu. Ajme, upravo ubijaju nekog čovjeka. Ne mogu ja to gledati. Sad smo trenutno u nekoj prostoriji. Mračna je, izgleda ko……… tamnica. „ Zašto ste me, oteli?“
„ Hh, pa ti znaš našu malu tajnu, a sad si i s onim vukodlakom, a on, me je skoro ubio. Sad mu se osvećujem, ti su mu nešto najdragocjenije, vjeruj, a ovako će patiti“. Reko je Aro, napasnim glasom.
„ Uostalom, ako te budu željeli spasiti, neko će morati doći u zamjenu“. „ Ja sam samo rekla, ne, rađe ću ja ovdje patiti.“ „ Odvedite je sada.“ Zaštitari su me grubo primili i odveli, a ja sam samo razmišljala da li je Jacob još uvijek živ.


8.- POGLAVLJE- JACOBOVA PRIČA

Probudio sam se, u nepoznatom prostoru. Bilo mi je sve mutno, gdje sam ja to??? Podignuo sam pogled, oko mene su bili Charles, Alice, Sam, Seth, Renesmee, Esme, svi i iz čopora. Nisam znao što se događa. Onda je Charles reko: Dobro je, preživio je. Sad je izvan životne opasnosti.“ Ipak ih je pogledao kao da očekuje da mi nešto kažu. Svi su bili zabrinuti, i tužni. „ H, ko će mu reči“ upitao je Sam. „ Jacob, kada si se borio s Arom, ranio te je, i bio si gotovo mrtav.“ Rekla je Alice. Čekaj malo, svi su tu osim………… oh, ne, to nemože biti istina. „ Gdje je Leah? Uspio sam izgovoriti. Tad su svi pogledali jedni druge. Prošlo mi je glavom da je mrtva, počeo sam isključivati aparate, tjs micati one brojne žice. Tad je doktor Cullen pitao što radim i dotrčao do mene. „ Pa, ako je Leah mrtva, odlazim i ja.“ Reko sam tiho. „ O, ne, Jake, Leah, slušaj. Kad je vidjela da ležiš, krenula je prema tebi i zaustavio ju je zaštitar, i Aro je reko da ona ide s njima.“ Reko je Edward. Tad me je nešto presjeklo. Leah je kod onih monstruma, što ako je ozljede. To sam jedino pomislio. Je li ona zna da sam živ. „ Ne, nema pojma.“ Rekla je Esme. „ Ljudi, sad vas molim da ostavite Jacoba, mora se odmarati.“ Reko je doktor Cullen. „ Molim, pa ja moram spasiti Leah.“ Reko sam. „ Ne, morati ćeš ostati, još.“ Tada su svi napustili sobu. A ja sam osto sam. Leah je jedan put spomenula Alice da ako se meni nešto dogodi , da će ona umrijeti, ona ne zna da sam živ. Što ako, neznam. Spava mi se. Tad su mi se sklopile oći.

9.- POGLAVLJE- LEAH

Prošlo je već 3 dana. Grozno se osječam. Da li je Jacob mrtav ili ne. Ulazi Aro: „ Imam jednu vijest za tebe, trebala bi ju ćuti vezana je za Jacoba.“ Podrugljivo je rekao. „ Pa… slušam“. „ Tvoje pseto je mrtvo“. Reko je vesleo. „ Jacob, neeeeeeee, nije, reci da lažeš, molim te“. Počela sam vrištati. Plakati. Jedva sam disala. Moj život bez njega je…………. Prazan, nezamisliv. Znam što ću učiniti, smrt je jedini naćin. Kako se može ubiti vukodlaka. Čula sam da se može ubiti vukodlaka,….. ne znam kako. Tražiti ću Volture. I to odmah. „ Aro, treba mi jedna usluga, možeš li me ubiti“. „ Sutra, ujutro.“ Hladno je reko. Kimnula sam glavom. Sad idem leći. Ma, uostalom zašto, ionako ću sanjati vječno od sutra. Moj život je nestao odmah kad sam ga vidjela ranjenog. U tom trenutku sam znala da je mrtav. Ali nadala sam se. Kako je to zanimljivo, odmah kad nekoga počnem voljeti, on otiđe. Zauvijek. Evo, ulazi Alec. Moram se smiriti. Moraju znati da mislim ozbiljno. Za smrt. „ Leah, čuo sam za tvoju odluku.“ Uznemireno je rekao. „ Gle, Jacob je mrtav, a moj život nema smisla bez njega, Alec. „ Razumijem te, ali što ako Aro laže.“ „ Ne, ne laže. I kada sam ga vidjela da leži, bio je mrtav. Tako je najbolje.“
„ U redu, onda je to to.“

*OnE_aNd_OnLy*

avatar
svidja mi se Very Happy

Ja_xD


suppp

Looda Ixy:*

avatar
Lajk

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum